torstai 3. elokuuta 2017

Tervetuloa tiimivalmennukseen!

Tervetuloa mukaan tiimivalmennukseen!


Perjantaina 11.8.2017 klo.12.00 on ensimmäinen kohtaamiskertamme.


Ennakkotehtävä: Valmistele esim. Powerpoint-esitys, jossa käytät vain kuvia, ei sanaakaan tekstiä. Esityksessä tulee olla tasan 10 sivua. Kuvien avulla vastaat kysymyksiin: missä olen ollut, missä olen nyt ja mihin haluan olla menossa. Ajasta esitys niin, että kukin sivu näkyy 20 sekuntia. Esityksen aikana voit kertoa kuvien taustaa ja perustella kuvavalintojasi.


Tässä tehtävässä sovellamme Pecha Kucha - menetelmää, jonka ovat alun perin kehittäneet  Japanilaiset akrkkitehdit Astrid Klein ja Mark Dytham. Se on esitystapa, jonka avulla asia kiteytetään olennaiseen, esitykset saadaan pidettyä lyhyinä ja samalla kiinnostusta herättävinä huumoria unohtamatta. Lisätietoa menetelmästä löydät esimerkiksi seuraavista lähteistä:

Esityksen kysymykset ovat osa oppimissopimukseen (Learning Contract) liittyvistä kysymyksistä. Ian Cunningham on esitellyt kysymykset itseohjautuvaa oppimista käsittelevässä kirjassaan “The Wisdom of Strategic Learning: The Self Managed Learning Solution” 1999. Palaamme oppimissopimuksen kysymyksiin myöhemmin valmennuksessa.

Oppimissopimuksen kolme ensimmäistä kysymystä:

  1. Missä olen ollut? Kerro hieman historiastasi. Missä olet ollut, mitä olet tehnyt ja mitä oppinut?
  2. Missä olen nyt? Kerro ajatuksistasi ja tilanteestasi tällä hetkellä. Missä tilanteessa olet nyt? Mikä on tällä hetkellä tärkeää?
  3. Mihin haluaisin mennä? Kerro ajatuksiasi tulevaisuudesta. Mitä haluat oppia, mihin mennä, mitä odotat tulevaisuudeltasi?

Aloitamme perjantain 11.8 kerran näiden Pecha Kucha esitysten merkeissä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti